Analize pe caz:

Anturaje Periculoase - In ce situatii apar si implicatiile lor
29 Iulie 2013
Detectiv Art

A spune ca influenta anturajelor este periculoasa poate parea un simplu ''cliseu''... insa cu siguranta este unul real.

• Cand apare pericolul unui anturaj nefast?
• Este valabil numai pentru copii si adolescenti?
• Sau si cei maturi sunt expusi la acest tip de pericol?

Experienta unor detectivi particulari va poate garanta ca un anturaj nepotrivit poate aparea oricand si nu are limita de varsta. Nu vom insista prea mult pe aceste situatii si doar ''vom bifa'' cateva din aspectele utile pentru dumneavoastra.

Consecintele unui anturaj nepotrivit:

• pierderea sau destramarea familiei,
• pierderea prietenilor buni (sau inlocuirea lor cu altii rai),
• probleme de sanatate,
• pierderea slujbei,
• cearta cu rudele,
• probleme cu legea,
• afectarea performantelor scolare sau profesionale,
• abandonarea studiilor,
• abandonul pasiunilor benefice (sport, cursuri, etc).

Relatiile parinti-copii: 

Acestea pot fi deteriorate de cele mai multe ori de lipsa comunicarii dintre aceste doua parti.
Intelegerea gresita a ideii de libertate; adica parintii vor o libertate ''controlata'' (dar care de cele mai multe ori este excesiva ptr copil) iar copilul isi doreste o independenta la fel de exagerata (care nu este deloc in concordanta cu ce isi doreste parintele pentru viitorul copilului sau).

Adolescenta este treapta catre descoperiri si cunoastere, este frontiera dintre problemele vietii si lupta cu ele. Aflat in acest moment "'de cotitura"' pentru ambele parti, parintele poate invata din propriile greseli facute in adolescenta lui si are sansa ca prin intelegere, toleranta si educatie corecta sa nu repete si copilul sau acelasi drum.

" Vai de parintii care nu asculta de copii! "

Ascultati intotdeauna parerea copilului, faceti cunostinta cu prietenii lui, aflati pasiunile lui si ale prietenilor sai si fiti interesat de ele in mod natural (nu fals).
Tolerati intalnirile copilului si ale anturajului din care face parte la dvs. acasa (nu pe strada).

Un parinte "de gasca"

Incercati sa fiti un parinte ''de gasca'', asa veti avea situatia sub control si veti putea observa mai repede posibila ''deviere de la traseu'' a grupului din care face parte.

Fiti receptivi la dorinta lor de libertate si independenta, acest aspect va poate apropia mult de copilul dvs. De cele mai multe ori un adolescent sau un copil priveste libertatea pe care o doreste ca pe increderea si siguranta pe care parintele sau i-o poate acorda sau darui.


Semnale periculoase (valabile pentru maturi si adolescenti)

Alcool, tutun, droguri usoare (etnobotanice) sau grele (heroina, ketamina,extasy,etc), diferite substante halucinogene sau euforice, jocuri de noroc, intarzieri acasa sau de la scoala - ori de la slujba, plecari precipitate dupa primirea unor telefoane, sms, e-mail, agresivitate sau obraznicie verbala ori comportamentala, etc.

Aceste semnale pot aparea ocazional si pentru un "ochi neavizat" la prima vedere nu sunt periculoase, dar va putem garanta ca este "primul pas catre un drum gresit", izvorat din influente negative.

Relatiile intre persoane adulte

Jocurile de noroc, alcoolul, substante interzise, izolarea pe internet, prieteniile cu personaje dubioase sau chiar cu infractori, sunt doar cateva din "tentatiile"' care pot aparea pe fondul unui divort, a unei separari, a unor certuri ocazionale sau frecvente, aparitia unor boli personale (sau a unor membrii din familie), un accident sau un handicap suferit, demisie, concediere sau degradare profesionala de la locul de munca. In general, acestea din urma de cele mai multe ori sunt asociate cu probleme materiale, acumulari de datorii, perioade grele sau incertitudine.


Experienta noastra profesionala de investigatori privati ne permite sa va sfatuim ca pana sa apelati la o firma de detectivi, sa va faveti propriile dumneavoastra "investigatii si supravegheri" prin monitorizarea discreta a adolescentului sau adultului pe care doriti sa il protejati. In cazul in care "subiectul monitorizat" se regaseste macar in una din situatiile enumerate mai sus - este timpul sa luati masuri.

Ce poate face diferenta intre un strain care nu te cearta niciodata (si te asculta) si un strain sau partener de viata "care te tine in teroare"?

Raspunsul poate fi dat si de un detectiv particular, dar si de catre oricare din noi:

DIFERENTA ESTE DATA DE INCREDERE SI COMUNICARE.

 

 

Sursa si inspiratia: cazuistica Detectiv Art

 

 

Ati scapat de sub control situatia? Lasati-ne un mesaj si veti fi contactat in cel mai scurt timp de un detectiv specializat in astfel de cazuri!

Datele introduse mai sus nu vor fi prelucrate sau stocate.

Trimite

Mesajul a fost trimis. Veti fi contactat in cel mai scurt timp de un detectiv specializat al agentiei Detectiv Art
Va rugam, completati toate datele necesare, semnalate mai sus.
Asiguram discretie totala. Program NON-STOP.