Analize pe caz:

Anturaje Periculoase - Controlul Adolescentilor
29 Iulie 2013
Detectiv Art

"Oare unde am gresit?

"Cum si unde s-a produs prapastia dintre mine si copil?"

Acestea sunt doar unele dintre intrebarile pe care parintii si le pun in clipa cind realizeaza ruptura sufleteasca dintre ei si copilul lor... dar de cele mai multe ori este prea tarziu, pentru ca raul este deja facut si copilul uneori

''nu se mai poate intoarce''... sau gaseste destul de greu ''drumul catre casa ''

 

Si noi, detectivii privati, ne-am pus aceste intrebari ca parinti mai inainte - si mai apoi ca investigatori privati. Asemenea probleme pot aparea in contextul unor atitudini gresite in relatia cu adolescentul sau pe fondul caracterului orgolios al acestora.

 

Ce trebuie sa cunoastem pentru a limita sau stopa efectul de scapare a copiilor de sub control?

anturajul este dat de cele mai multe ori de mediul social al unei persoane, de educatia primita de la parinti, de obiceiurile care le asimileaza sau i se impun, de pasiunile dobindite pentru anumite activitati;
• influenta pe care o au prietenii sau colegii pot influenta deciziile adolescentului;

"fumez pentru ca si ei fumeaza"
"ascult un gen de muzica pentru ca le place si lor"
"port aceasi imbracaminte ca si ei"
"injur si eu pentru ca asa suntem mai "cool""

Si de aici pana la infractiuni sau greseli care pot afecta pe termen lung (sau definitiv) viata cuiva, este doar un pic;

Cum procedam cand copilul isi alege niste prieteni cu care nu suntem de acord?

• Primul pas: nu le atrageti atentia acestui fapt! Mai important este sa-i cunoasteti rapid tot grupul si activitatile, sa stiti cine sunt acei prieteni, cu ce se ocupa, ce activitati comune au cu copilul dumneavoastra, si din ce familii sau medii provin.

Sfatul nostru sincer si dezinteresat:

• lasati toate aceste probleme in seama unor profesionisti investigatori, deoarece tocmai pentru acest gen de probleme au fost create firme de detectivi particulari (investigatori privati).

• nu incercati sa hotarati totul pentru copilul dumneavoastra! Asa aveti sansa sa dati nastere unor conflicte si stari de tensiune. Mai mult decat atat, efectul va genera asupra copilului un comportament ascuns vis-a-vis de relatia cu parintii.
• fiti realisti si acceptati ca nu puteti tine locul prietenilor copiilor vostri! Nu aveti varsta lor, aceleasi ocupatii si activitati, sentimente sau trairi.

Anturajul poate influenta comportamentul copilului in bine sau in rau!

Acesta este un adevar pe care nu-l putem ignora.... nici noi detectivii - nici dumneavoastra parintii.

 

Sursa si inspiratia: cazuistica Detectiv Art

 

 

 

Ati scapat de sub control situatia? Lasati-ne un mesaj si veti fi contactat in cel mai scurt timp de un detectiv specializat in astfel de cazuri!

* Pentru a va putea contacta, este necesara completarea campurilor marcate cu acest simbol. Declararea numelui este optionala! Datele introduse mai sus nu vor fi prelucrate sau stocate.

Trimite

Mesajul a fost trimis. Veti fi contactat in cel mai scurt timp de un detectiv specializat al agentiei Detectiv Art
Va rugam, completati toate datele necesare, semnalate mai sus.
Asiguram discretie totala. Program NON-STOP.