Analize pe caz:

Persoane Disparute
16 octombrie 2014
Detectiv Art

Acea categorie profesionala din care face parte si agentia noastra de detectivi particulari (cunoscuta si ca "investigatori privati") constientizeaza foarte bine importanta majora a persoanelor disparute privind orice investigatie sau ancheta derulata. Practic, mai devreme - sau mai tarziu, orice detectiv privat se va intersecta cu persoane disparute. Unii doresc sa dispara pentru o vreme (din proprie initiativa), dar altii, din pacate dispar pentru vecie din viata noastra sau a celor dragi. Si de multe ori nu din vina lor si nici cu voia lor.

Aici dorim de fapt sa atragem atentia mai mult asupra importantei extraordinare pe care o poate avea mobilizarea rudelor (sau a celor apropiati persoanelor disparute) in cazul constatarii lipsei sau a disparitiei cuiva din anturajul nostru!

Si organele de politie dar si acele agentii de detectivi privati profesioniste stiu foarte bine din experienta lor profesionala ca in mai toate cazurile ce privesc disparitiile de persoane, primele 48 de ore sunt cele mai critice dar si cele mai importante pentru ancheta!

S-a constatat statistic de catre investigatori ca dupa acest termen sansele ca individul disparut sa nu aiba probleme majore devin din ce in ce mai reduse. Vom incerca in cele ce urmeaza sa sintetizam unele sfaturi si sugestii pe care ar trebui sa le cunoasca oricine vrea sa ajute semenii nostrii implicati intr-o asenenea conjunctura - de cele mai multe ori fara voia lor.

Persoanele disparute in zone rurale

• Verificati imprejurimile localitatii, vai, paduri, gropi, fantani parasite sau active, grajduri, staul pentru vite, maluri de ape sau lacuri, etc.

• Va rugam sa acordati o atentie deosebita zonelor cu animale salbatice!

• Trebuie sa actionati rapid si pe toate planurile daca disparitia se produce in perioade cu temperaturi extreme sau in zone fara apa ori greu accesibile!

In aceste situatii nu mai stati o clipa pe ginduri!

anuntati si mobilizati toate fortele de ordine existente in zona sau care pot ajuta (politie, jandarmerie, politie comunitara, firme de paza sau protectie care pot avea in dotare masini de teren sau ATV, vanatori care detin caini din rase care pot lua urma, persoane cu lanterne sau barci pneumatice, etc.

 

Toate aceste mijloace si resurse mobilizate urgent sunt foarte utile in orice caz de disparitie - dar mai ales in zonele izolate sau cu acces dificil. Pentru ca si pentru detectivul particular (investigator privat) dar si pentru anchetatorul oficial (politist), factorul cheie in astfel de cazuri este "timpul".

Trebuie sa luam in calcul ca o persoana disparuta (ratacita) poate fi accidentata sau imobilizata intr-o rapa, prapastie sau mlastina! Frigul, setea, foamea, animalele salbatice, o eventuala infectie cauzata de o ranire, pot fi elemente care lucreaza impotriva celui aflat in asemenea situatie.

Persoanele disparute in zone urbane

Persoane disparute in localitati mai mari (orase):

• Trebuie sa va amintiti semnalmentele particulare (vizibile sau ascunse), felul in care era imbracata persoana disparuta, posibile infirmitati, precum si alte elemente particulare ale acesteia. Pentru orice detectiv sau investigator implicat in derularea anchetei sunt elemente de mare valoare.

• Atentie la indivizi (femei sau barbati) care "misuna" in jurul scolilor sau gradinitelor! Acestia pot aborda copilul, "victima" pe strada, la iesirea de la cursuri ori antrenamente sportive, ori in locuri unde micutii obisnuiesc sa isi petreaca timpul liber sau sa se joace.

Sub pretextul unei intrebari despre o adresa sau alt element pe care copilul ar putea sa il stie - cheama copilul la o masina pe care o folosesc in comiterea faptei, iar de aici il pot urca cu forta sau cu vorba buna in ea. Alteori il atrag cu dulciuri sau inghetata.

Firma noastra de detectivi privati s-a intersectat cu un caz in care un pedofil supraveghea zona scolilor, tinea minte numarul masinilor, marca si culoarea cu care erau adusi si luati copii de la scoala - iar ulterior aceste elemente erau folosite in discutiile premergatoare racolarii copiilor, pentru a le da senzatia ca se cunosc cu parintii acestora.

Un alt sfat bazat pe experienta activitatii unei agentii de detectivi, chiar daca este rusinos sau dureros pentru dumneavoastra acceptati inca din primele momente mediatizarea cazului! Miza este mult prea mare pentru a pune in balanta orgoliul sau rusinea dumneavoastra - cu viata celui disparut!

Orice minut care trece de la momentul constatarii disparitiei lucreaza in defavoarea celui cautat si implicit si a celor dragi care doresc sa il revada viu si nevatamat!

 

De asemeni, fotografiile recente ale celor disparuti pot fi foarte utile oricarei investigatii implicate in cazuri de disparitii. Recomandam multiplicarea lor sub forma de "fluturasi" si distribuirea pe strada prin voluntari sau lipirea sub forma de afise.

O alta categorie de persoane care sunt expuse la asemenea situatii pot fi batranii (persoane varstnice) care sufera de pierderea memoriei sau a capacitatii de orientare, sau la momentul disparitiei sunt sub tratament medical. Ar mai fi foarte multe de spus si de explicat pentru acest subiect, dar spatiul nu ne permite sa o facem acum.

Recomandarea noastra este ca imediat cum constatati asemenea situatii sa apelati la cei care se pricep la gestionarea unor asemenea investigatii indiferent ca sunt firme de detectivi (agentie de investigatii particulare) sau organe de ancheta oficiale.


Sursa si analiza: cazuistica Detectiv Art

 

 

Aveti nevoie de ajutorul nostru? Lasati-ne un mesaj si veti fi contactat in cel mai scurt timp de un investigator specializat!

* Pentru a va putea contacta, este necesara completarea campurilor marcate cu acest simbol. Declararea numelui este optionala! Datele introduse mai sus nu vor fi prelucrate sau stocate.

Trimite

Mesajul a fost trimis. Veti fi contactat in cel mai scurt timp de un detectiv specializat al agentiei Detectiv Art
Va rugam, completati toate datele necesare, semnalate mai sus.
Asiguram discretie totala. Program NON-STOP.