Analize pe caz:

Vanzatori de Ponturi - Furturi din si de Autoturisme
16 octombrie 2014
Detectiv Art

Putem spune ca mereu aceste categorii de infractiuni au fost considerate un flagel, dat fiind numarul mare de fapte comise pe acest segment. Si mai ales acum cand autoturismul face parte din viata noastra intr-un mod aproape indispensabil.

In afara de informatiile ce pot veni in ajutorul dvs. din zona presei si a televiziunilor speram ca sfaturile unei agentii de detectivi particulari sa va vina in intimpinare si sa devina niste sfaturi utile.

Orice proprietar de autoturism trebuie sa fie vigilent si cu un minim efort se poate transforma in propriul sau detectiv privat.


Pentru inceput sa trecem in revista persoanele si categoriile sociale la care rebuie sa fiti atenti in vederea evitarii unor astfel de probleme. De asemeni speram ca sfaturile unui detectiv particular sa va fie de folos:
• persoane din anturajul posesorilor de autoturisme care pot avea acces la chei in vederea copierii lor sau a clonarii unor telecomenzi;
• cei de la service-urile care executa reparatii, verificari tehnice, garantii auto, depanari, vulcanizari, precum si spalatorii auto;
• orice individ care poate furniza informatii despre sistemele GPS instalate pe masina sau sisteme antifurt, soft-uri sau coduri de siguranta ori acces;
• atentie marita la asa zisii "parcangii" de ocazie, spalatori de parbrize din parcari, sau la cei care se ofera sa va parcheze masina la restaurante, hoteluri, evenimente mondene, etc. Acestia pot fi angajati falsi - sau reali dar cu intentii rele si atunci puteti ramane fara masina sau fara bunurile din ea (sau pot fi angajati reali care au pornit pe drumul infractiunilor si mai tarziu pot da informatii valoroase complicilor infractori);
• atentie la persoane care fac gesturi suspecte langa masina;
• fiti vigilenti asupra celor care lucreaza in zona geamurilor, incuietorilor cu scule, instrumente sau unelte dubioase, persoane care au chipul acoperit excesiv cu sepci, glugi, caciuli si care par a forta geamul, portbagajul sau incuietorile unei masini;
• daca observati la o masina un geam spart definitiv sau cioburi va recomandam sa anuntati imediat Politia;
• dupa ce ati parasit vehiculul si il inchideti cu telecomanda lui,

VERIFICATI MANUAL DACA PORTIERELE SUNT INCHISE!

Este cunoscuta din ultimii ani gruparea de hoti din autoturisme care au inventat un sistem de clonare a telecomenzilor! Acestia stateau in special in marile parcari in alta masina, pandeau momentul venirii in parcare a unor persoane oneste, iar cand propietarul parasea masina si o inchidea cu ajutorul telecomenzii, hotii anihilau semnalul acesteia cu ajutorul uneia clonate! Proprietarul parasea zona linistit crezand ca masina este asigurata, iar acei "detectivi de ocazie" transformati in infractori nu trebuiau decat sa patrunda in ea si sa o goleasca de bunuri!

Trebuie sa mai stiti ca masinile furate se pot folosi ulterior in cazuri de jafuri cu mana armata sau talharii asupra unor banci, magazine, cazinouri, agentii de pariuri, furturi de bancomate sau de la orice locatie care lucreaza cu numerar.

De asemenea, altor sfaturi venite din partea unor investigatori privati:

• Nu lasati pe bancheta sau la vedere genti, telefoane sau alte bunuri!
• Chiar si in trafic blocati accesul in interiorul masinii!

oricand la un semafor usa se poate deschide si in cateva secunde un jefuitor abil poate actiona!

Practic este bine ca in orice moment sa ganditi ca un detectiv adevarat si sa fiti vigilenti la persoane care isi fac propriile "investigatii private" in vederea strangerii de informatii.


Sursa si analiza: cazuistica Detectiv Art

 

 

V-a fost furat autoturismul? Banuiti pe cineva? Lasati-ne un mesaj si veti fi contactat in cel mai scurt timp de un detectiv specializat!

* Pentru a va putea contacta, este necesara completarea campurilor marcate cu acest simbol. Declararea numelui este optionala! Datele introduse mai sus nu vor fi prelucrate sau stocate.

Trimite

Mesajul a fost trimis. Veti fi contactat in cel mai scurt timp de un detectiv specializat al agentiei Detectiv Art
Va rugam, completati toate datele necesare, semnalate mai sus.
Asiguram discretie totala. Program NON-STOP.